fredag 12. oktober 2012

MATVARERPROSJEKTET I MOGAN

 
TILDELING AV MATVARER TIL DE TRENGENDE I MOGAN KOMMUNE

 GRAN CANARIA
HVEM ER VI?

Vi er en gruppe engasjerte mennesker og en aktiv naboforening som er bekymret for de trengendes aktuelle situasjon og ønsker å være delaktig i å forbedre levestandarden til våre naboer i kommunen Mogán på Gran Canaria.

Naboforeningen "Las Lomas de Arguineguín" ble etablert i 1993 og hjelper til i å løse mangfoldige saker av sosial karakter, miljømessige saker, forbrukersaker, offentlige helsetjenester, bl.a. Vi koordinerer våre innsatser sammen med andre organisasjoner som Røde Kors, Sivilforsvaret, nordmennene i Mogán (Forenning Club Los Amigos, Hattedamene, den Norske Skole, Sjømannskirken, Norske Klubban, Turistkirken Puerto Rico, Pensjonistgruppen "Korttidsminneforeningen"...), matbanken i Las Palmas (European Federation of Food Banks-FESBAL), Den Irske Katolske Kirken i Puerto Rico, CAIPSHO "Bostedløs" Senter i San Fernando, og Arbeidsledige forening "Bregando Esperanzas", bl.a.

HVA GJØR VI?

Siden 2008 har vi delt ut basismatvarer og andre artikler til trengende familier som søker hjelp hos oss. Vi henter og distribuerer matvarer, pengegaver, klær, hjemmeutstyr, møbler og alt utstyr som er brukbart og i god stand. Dessuten har vi en gruppe frivillige som driver med språkundervisning til de som måtte være interessert i å forbedre sine arbeidsmuligheter. For tiden tilbyr vi spansk-kurs for utlendinger, engelsk-, tysk- og norsk-kurs.

HVOR GJØR VI DETTE?

Vårt senter befinner seg i Arguineguín og det ligger like ved den kommunale barnehagen i Miguel Marrero 69, i nærheten av mercadillos plassen. Vi er takknemlige overfor Mogán kommune som lar oss bruke et kommunalt bygg i felleskap.

HVEM GJØR VI DETTE FOR?

Det er ment for alle mennesker i Mogán kommune som kan bevise sitt behov gjennom Aro-kortet/ bekreftelse, husleie eller pantegjeld, og som kan bekrefte de familiemedlemmer som de har ansvar for, osv.

For tiden teller vi 500 registrerte mottakere i alle aldre, opprinnelse og omstendigheter, og hver familie er unik i sin situasjon. Det finnes pensjonister med utilstrekkelig pensjon, arbeidsledige og folk med utilstrekkelig arbeidsmengde, syke, familier med bare en forelder uten bidrag eller noe hjelp, papirløse, bostedløse, osv. Ca. 20% av disse er utlendinger.

NÅR GJØR VI DETTE?

Hver tirsdag åpner vi våre dører på ettermiddagen mellom kl.17.00 og 20.00. Vi registrerer familiene som er tilstede og vi deler de matvarene som vi har til rådighet mellom dem. Vi inviterer alle og enhver til å bli kjent med vårt lokale.

HVORDAN GJØR VI DET?

Med tålmodighet, utholdenhet, kjærlighet og tro, forsøker vi å hjelpe de som oppsøker oss til å gjenvinne håpet og holde seg friske. Vårt mål er at de skal få gjenopprette sin uavhengighet snarest mulig.

HVEM HJELPER OSS?

Vi mottar pengegaver og matvarer fra mange steder, foreninger og firmaer. Vi tar ikke imot produkter med forfalt dato. Derimot tar vi imot ferdigpakkete produkter, grønnsaker og frukt, osv. Vi får ikke lov å dele hjemmelagede produkter som ikke er pakket. Vi kan ikke dele rester, matvarer uten innpakning eller produkter utløpt på dato.


HVORDAN KAN DU SAMARBEIDE MED OSS?

Vi trenger frivillige til å samle penger, hente matvarer, som kan gi donasjoner, å hente brød fra bakeriene på slutten av dagen, som blir fryst slik at det kan deles ut på tirsdag. Vi trenger folk som kan informere oss om produkter som er tilgjengelig og som kan bli distribuert, og vi trenger solidariske mennesker som kan hjelpe de trengende til å få igjen sin uavhengighet gjennom en jobb.

Du kan henvende deg til oss dersom du trenger for eksempel barnevakt, hjemmehjelp, ledsager til et eller annet, full tid eller pr time. Alt kan hjelpe en arbeidsledig til å tjene noen penger til sine utgifter, samtidig som man kan føle seg produktiv.


Vi har skapt et program som heter "Adopter en familie" slik at private personer kan påta seg å delvis dekke en konkret families behov slik som betaling av strøm- eller vannregning, innkjøp av skoleutstyr og bøker som barna kan trenge, uniformer, tannlegeutgifter, briller, osv. En gruppe pensjonistkvinner sponser innkjøp av all barnemat fra 0 til 12 år. Når vi har penge til det, kan vi dele ut bleier til babyer og barn inntil 3 år.

VÅR BANKKONTO: Caja de Ahorros del Mediterraneo

2090 5702 6302 0007 6509

(IBAN ES62 - BIC eller SWIFT CAAMES2A)

Alle beløp er velkomne. Om du ønsker å bidra til noe konkret, må dette spesifiseres ved innskudd, som f. eks. tannlegge utgifter til barna, bleier, husleie, egg, barnemat, transport utgifter, eller til en bestemt familie, osv.

Tusen takk for din støtte!

Spansk siden
http://redsolidariamogan.blogspot.com/
Engelsk siden
http://mogansolidaritynetwork.blogspot.com.es/2012/03/mogan-neighbours-food-project.html

Oversattning:  Graciela Nielsen - takk for din hjelpe!!!!

1 kommentar: